באחת הפעמים שזה קרה לי, לא היה לי ספק!
שילוב של יין ואוכל הם אחד הדברים המקסימים שמסעדה יכולה להציע לסועד שלה וגם לנו בבית.
כן זה התחיל בשעת צהריים מאוחרת של תקופה עמוסת עבודה, הבטן החלה לשיר מרעב, (לא משהו שמתאים לי) כי שכחתי לאכול באותו יום גדוש פגישות. הבעיה הייתה שסניף ספגטים הייתה האופציה היחידה באזור.
בלי ציפיות מיותרות נכנסתי והזמנתי פסטה על בסיס עגבניות בידיעה שלפחות נשתיק ת'בטן לפני הפגישה האחרונה. בסריקה קצרה של התפריט, המסעדה הציעה כוס יין עממי ואדום ב 12 שקלים למזמיני ארוחה עסקית! שמח שכמותי קראתי למלצרית וביקשתי טעימה מהבקבוק, היין היה רענן וביקשתי כוס עם המנה.
כך בצהרי היום שעמד להיגמר חייכתי לעצמי בתחושת ניצחון כאילו אכלתי במסעדה שווה במיוחד אבל זה לא סוד שהיין השולחני שידרג את המנה הבסיסית והמנה הפשוטה הרימה בשביל היין להנחתה.
בעצם יין ואוכל מחמיאים אחד לשני ומבליטים טעמים ובכך יוצרים חוויה חושית בעלת מבנה עשיר שאנחנו אוהבים לקרוא לה חוויה קולינרית. רוצים לדעת מה עומד מאחורי שילובי יין ואוכל? מעוניינים להתנסות ולחוש טעמים חופפים ומנוגדים של יין ואוכל? סדנת "יין ואוכל" הינה סדנה חווייתית, מעוררת חושים העוסקת בנושא ההתאמה והשילוב שבין מאכלים ויינות. מטרת הסדנה יין ואוכל היא לימוד עקרון ההתאמה בין יין ואוכל והקניית כלים ממשיים לכל משתתף כך שיוכל ליישם את הנלמד במסגרת הסדנה גם בהמשך לבד! הסדנה מציעה בין היתר תרגילי טעימות של יינות ומאכלים שונים והשילוב בניהם.
במהלך המפגש נתייחס לשלושה גורמים עיקריים – הגורם הגיאוגרפי (זה שכבר עשה לנו את העבודה), הגורם הקולינרי שבתוכו פרמטרים שונים כמו חמיצות היין והמנה, המתיקות שלהם, החמיצות, המרירות ותחושות שונות וכמובן ניגע גם בטעם האישי שלנו. מתי הוא תופס נפח ומתי נשאר מאחור.
אז חברים יקרים אם תרצו ליהנות יותר מחוויית אוכל ויין, לחוות ניסיונות ייחודיים של שילובים, לדעת מה לבקש מאוצר היין במסעדה בהתאם למנה שרציתם או סתם לארח חברים עם מאכלים אהובים ויינות איכותיים סדנת יין ואוכל תתאים לכם ותכניס אתכם לעולם קולינרי, טעים ומרתק. הסדנה הטעימה במיוחד מוצעת לארגונים כערב גיבוש וגם לקבוצות חברים בעיקר כחוג בית.
