איך בוחרים יין מבעבע

איזה יין מבעבע תרצו לשתות ?

יין מבעבע הוא יין שבתוכו כלוא 2CO (דו תחמוצת הפחמן) וברגע פתיחת הבקבוק משתחררות בועיות גז קטנטנות. היין המפורסם ביותר שזוכה לכינוי יין מבעבע, נקרא שמפנייה.

ליינות מבעבעים יש קשת רחבה של מעריצים, כדי לדעת מהו היין המבעבע האהוב עלינו – הנה סקירה של שיטות ייצור שונות שיתרמו הבנה ובחירת יין מבעבע נכון להזדמנות הקרובה..

שיטת שמפיין 

בקבוק שמפניה זוכה לכינוי זה, כאשר מייצרים אותו מענבים שגדלים בחבל שמפיין שבצפון צרפת, אותם מגדלים נדרשים לעמוד בקריטריוני ייצור מדויקים ליצירת שמפניה. ראשית התהליך מתחיל בייצור יין לבן איכותי משלושה זני ענבים – פינו נואר, פינו מוניה ושרדונה. לאחר מכן יוצרים את התסיסה השנייה ע"י הוספת שמרים וסוכר לכל בקבוק אותו סוגרים בפקק זמני. לאחר התסיסה השנייה נוצרים משקעים שאותם מסיר היינן באמצעות תהליך הקפאה שמתרחש בצוואר הבקבוק, לאחר מכן מוסיפים ליין ערבוב של יין זהה עם סירופ סוכר (דוסאז') וסוגרים בפקק שעמיד בלחץ של 6 אטמוספרות.

שמפנייה עוברת תהליך ארוך ויוצאת מבית היקב לאחר שלוש שנים לפחות, אם אתם מחפשים איכות גבוה, יין מבעבע יבש או יין יבש מאוד, בועיות איכותיות ויין כמעט לכל הזדמנות, השמפניה היא הבחירה העדיפה עליכם! המחירים ליין שמפניה נע בין 160 ₪ לבתי השמפניה הבסיסיים ועד אלפי שקלים לשמפניה מענבים ייחודיים ובצירים מובחרים.

המלצה, רכישת יין מבעבע איכותי אך נגיש יותר מבחינת מחיר, שאינו מגיע מחבל שמפיין ומיוצר ע"פ שיטת שמפיין, ניתן למצוא ביקבים שונים ומובחרים למשל – בלאן דה בלאן של יקב רמת הגולן – על גבי התווית יצוין TRADITIONAL METHOD

שיטת שארמה (TANK METHOD) 

שיטה לייצור יין מבעבע שיש לה יתרונות רבים – מהירה יותר משיטת שמפיין, זולה יותר ומגיעה לאיכויות יותר מסבירות של יינות מבעבעים. השיטה מיושמת במדינות יין שונות ומציעה לקהל הרחב יינות מבעבעים יבשים ועד יינות חצי יבשים ומתקתקים. עיקרון הייצור זהה לזה שבחבל שמפיין ובכל זאת השוני העיקרי הוא בתסיסה השנייה שמתרחשת בתוך מיכלי נירוסטה גדולים ומשם מועבר הנוזל לבקבוק היין המיוחד. CAVA היא דוגמא ליין מבעבע שמיוצר בשיטה הזו (אצל חלק מהיצרנים) והמחירים נעים בין 40 ₪ ועד מאות שקלים

שיטת העברה (TRANSFER METHOD) 

בשיטה זו התסיסה השנייה מתרחשת בתוך הבקבוק ובמקום להוציא את המשקעים מקררים את הבקבוקים והנוזל מוכנס למיכלים גדולים שבהם מווסתי לחץ. בתוכם מסננים את המשקעים מוסיפים תערובת של סירופ סוכר ומבקבקים שוב תחת לחץ אטמוספרי לשמירת הבועיות. השיטה הזו מעניקה בועיות איכותיות – השיטה הזו מיושמת בעיקר בגרמניה וארה"ב וגם באיטליה ליינות יבשים מבעבעים שזוכים לכינוי "PROSECCO" . גם כאן ניתן למצוא יינות בטווחי מחיר מ 40 ₪ ועד מאות שקלים

שיטת ההזרקה (על "פנטזיה" כבר שמעתם) 

חשוב לדעת על עוד שיטה.. הצרפתים קוראים לה "POMPE BICYCLETTE" ואם עדיין לא ניחשתם אז כן מחדירים CO2  לתוך הבקבוק המיוצר ובזה תמה עבודתו של היינן. איכותי? לא ! זול? כמובן

יין מבעבע

« קודם הבא »
  • אנחנו
  • הדרכות יין
    • סדנאות והרצאות
    • קורסי יין
    • סיורי יקבים
  • גלריה
    • תמונות
    • לקוחות
  • שיח יין
  • צרו קשר

עדכונים

  • 'יינות ומקומות' סיור יין מתחת לאדמה בתל אביב
  • סדנת יין לפורים
  • הרמת כוסית לחג – לראש השנה
קראו עוד

הירשמו לעדכונים

גפן ותאנה-הדרכות יין איכותיות. מושב סלעית. 09-7720077, 052-3608088, info@gefenveteena.co.il   עיצוב : מורדי    Google+   בניית אתרי וורדפרס